Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Vegetarisk chili

Vegetarisk chili

Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 december 2024
Bjud på vegetariskt fredagsmys mitt i veckan, chili con soja! En smakrik chiligryta med en hemlig ingrediens – kakao. Sojafärsen tar också smak av oregano, pastasås med chili och kidneybönor. Serveras med svalkande gräddfil, ris och knapriga tortillachips.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 300 g sojafärs
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förp pastasås arrabbiata (à 390 g)
  • 1 tsk kakao
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
  • 1 kruka krispsallad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 förp tortillachips (à 200 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Steg 3

    Fräs lökhacket i olivoljan i en gryta tillsammans med den frysta sojafärsen några minuter.
  4. Steg 4

    Tillsätt 2 dl vatten, buljongtärning, pastasås, kakao, chilipulver, oregano, socker och tomatpuré. Låt puttra ihop ca 5 min. Smaka av med peppar.
  5. Steg 5

    Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt bönorna i grytan och låt dem bli varma.
  6. Steg 6

    Skär salladen i bitar.
  7. Steg 7

    Skär salladen i bitar.