- Recept
Ärtig spenatsoppa
Ärtig spenatsoppa
Av Buffé
Publicerat den 12 december 2022
En riktigt grön och skön soppa, fullproppad med näring. Grunderna har du kanske till och med i frysen? Ärtorna bidrar med en söt och len smak till spenatsoppan. Toppa med frön för en lyxigare känsla.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk rapsolja
- 2 grönsaks- eller kycklingbuljongtärningar
- 4 dl matlagningsgrädde
- 600 g fryst, hackad spenat
- 250 g frysta gröna ärtor
- ½ dl rostade pumpakärnor
- bröd
Gör så här
Steg 1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det några minuter i olja i en stor kastrull. Häll i vatten, buljong och havregrädde. Låt koka upp.Steg 2
Tillsätt spenat, ärter, salt och peppar. Låt koka upp och mixa sedan soppan slät med stavmixer.Steg 3
Till servering: Toppa med frön och servera gärna med bröd till.