Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Enkel fiskgryta

Enkel fiskgryta

Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 februari 2025
Denna mustiga fiskgryta med tomater och vitlök är fantastiskt god och enkel att laga. Lägg bara ner fisken i den doftande grytan och låt sjuda i cirka fem minuter. Smetana är en naturell, krämig och syrad gourmetgrädde som lyfter de goda smakerna. Servera gärna med ett gott bröd.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 förp minibaguetter (à 300 g)
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 förp passerade tomater (à ca 390)
  • 1 bakpotatis (à ca 250 g)
  • 3 morötter
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl smetana
  • 400 g torsk
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina fisken (om fryst används).
  2. Steg 2

    Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Steg 3

    Koka upp 5 dl vatten, smulade buljongtärningar och passerade tomater i en gryta eller kastrull.
  4. Steg 4

    Skala och riv potatis och morötter grovt på ett rivjärn. Lägg genast ner potatis, morötter och timjan i kastrullen och låt koka ca 10 minuter.
  5. Steg 5

    Dela tomaterna i mindre bitar. Hacka gräslöken.
  6. Steg 6

    Skala och riv vitlöken och blanda med smetanan. Krydda med salt och peppar.
  7. Steg 7

    Skär torsken i tärningar. Vänd ner fisken i grytan och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner gräslök och tomater och låt det bli varmt.
  8. Steg 8

    Servera fiskgrytan med vitlökssmetana och bröd.