Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Gräddig pastalåda med kryddig färs

Gräddig pastalåda med kryddig färs

Gräddig pastalåda med kryddig färs

Av ICAs matkasse
Publicerat den 11 januari 2026
En gräddig pastalåda brukar gå hem hos de flesta i familjen. Här smaksätts den med en lite kryddigare färs, vilket passar utmärkt till pastan och gräddens milda smaker. Servera pastalådan med tomater.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 8 dl pasta (gärna makaroner)
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk olja
  • 500 g blandfärs
  • 3 tsk paprikapulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk spiskummin
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 250 g småtomater

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  • Steg 2

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen men med 1 minut kortare koktid.
  • Steg 3

    Skala och hacka löken. Stek löken i oljan i en stekpanna tillsammans med färsen och kryddorna och 1 tsk salt och 1 tsk peppar. Rör ner grädde och mjölk låt koka upp. Dra av från värmen och knäck i äggen och blanda.
  • Steg 4

    Varva köttfärsen och pastan i en ugnsform, storlek ca 20 x 30 cm (för 4 port). Sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  • Steg 5

    Skär tomaterna i halvor.
  • Steg 6

    Servera pastalådan med tomaterna.