
Krämig tomat- och kronärtskockspasta med rosmarin
Av ICAs matkasse
Publicerat den 04 maj 2025
Bara genom att läsa ingredienserna i detta recept, gör att det vattnas i munnen. Smaker som rosmarin och marinerade kronärtskockor lyfter rätten. Toppa den krämiga pastan med fetaost som ger härlig sälta. Riktigt smaskigt!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna mezze maniche)
- 1/2 kruka rosmarin
- 1 förp marinerade kronärtskockor (à 200 g)
- 1 rödlök
- 2 röda paprikor
- 1 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 3 msk soltorkad tomatcrème
- 1 krm chiliflakes
- 150 g fetaost
- 65 g mâchesallad
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Repa och hacka rosmarinen.Steg 3
Låt kronärtskockan rinna av i ett durkslag.Steg 4
Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.Steg 5
Fräs löken i oljan i en kastrull. Pressa i vitlöken.Steg 6
Tillsätt grädden och tomatcrèmen i kastrullen. Lägg i paprika och rosmarin. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.Steg 7
Smula fetaosten.Steg 8
Servera pastan blandad med såsen och toppa med fetaost, kronärtskockor och sallad.