Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Pasta med räkor och avokado

Pasta med räkor och avokado

Av ICAs matkasse
Publicerat den 19 september 2011
Snabblagad och krämig pasta med räkor och avokado. Såsen som du enkelt gör på avokado och fräst spenat passar väldigt bra ihop med pastan och räkorna. En rätt att laga om och om igen!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 förp handskalade räkor i lake (à 280 g)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 65 g babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • 2½ dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning)
  • ½ citron (finrivet skal samt citronjuice)
  • 2 avokador
  • 500g färsk fettuccine

Gör så här

  1. Steg 1

    Låt räkorna rinna av i ett durkslag.
  2. Steg 2

    Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  3. Steg 3

    Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan i en kastrull ca 2 minuter. Häll på buljongen och låt koka upp.
  4. Steg 4

    Riv yttersta skalet av citronen. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut innehållet och lägg i kastrullen med spenatröran. Ta från värmen och mixa grovt med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt citronskalet. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
  5. Steg 5

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  6. Steg 6

    Häll av pastan, men spara 1 dl av kokvattnet och späd såsen med det.
  7. Steg 7

    Servera pastan med spenat- och avokadsåsen, toppa med räkorna.