Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Torsk med äggsås

Torsk med äggsås

Av ICAs matkasse
Publicerat den 04 februari 2014
Stekt torsk gör man enklast i ugn. Hårdkokta ägg och hackad färsk persilja tillsammans med den lena såsen och den kokta potatisen blir en himmelsk kombination som smälter i munnen. Servera med knapriga morötter.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 600 g torsk
  • 900 g fast potatis
  • 4 ägg
  • 2 morötter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 kruka persilja

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina fisken.
  2. Steg 2

    Sätt ugnen på 200°C.
  3. Steg 3

    Skala och koka potatisen.
  4. Steg 4

    Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola dem i kallt vatten. Skala och skär i tärningar.
  5. Steg 5

    Skala morötterna, riv eller skär dem i stavar.
  6. Steg 6

    Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.
  7. Steg 7

    Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken lite i taget under omrörning. Smula ner buljongtärningen. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den och äggen i såsen.
  8. Steg 8

    Servera torsken med såsen, potatisen och morötterna.