Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
En stor gryta med röd sås, bitar av kyckling och gröna bönor.

Billig kycklinggryta med vitlök och basilika

Av Buffé
Publicerat den 10 mars 2025
Storkok är både billigt och effektivt.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 1 kg fryst eller färsk kycklingfilé
  • 3 msk matolja
  • 3 dl fryst hackad lök (3 dl motsvarar 2-3 gula lökar)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 förp krossade tomater (à ca 500 g)
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 300 g frysta haricots verts (bönor)
  • 4 msk fryst basilika
  • 1 tsk strösocker
  • serveringsförslag: pasta, ris eller kokt potatis

Gör så här

  • Steg 1

    Tina kycklingen (om fryst används).
  • Steg 2

    Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar.
  • Steg 3

    Bryn kycklingen i en stor gryta i oljan, gärna i omgångar. Krydda med salt och peppar.
  • Steg 4

    Tillsätt lök, skala och pressa i vitlöken och fräs ett par minuter.
  • Steg 5

    Tillsätt krossade tomater, smulade buljongtärningar, matlagningsgrädde och 1 dl vatten. Koka sakta, utan lock, ca 10 minuter.
  • Steg 6

    Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i grytan under omrörning.
  • Steg 7

    Vänd ner haricots verts och koka sakta ca 5 minuter under lock. Tillsätt basilika och socker, smaka av med salt och peppar.
  • Steg 8

    Serveringsförslag: Servera grytan med pasta, ris eller kokt potatis.