Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
  • Recept
  • Marockansk kyckling med sötpotatiskross

Stekt fiskfilé serverad på en mönstrad tallrik med morotsmos och färsk koriander, garnerad med sesamfrön.

Marockansk kyckling med sötpotatiskross

Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 december 2015
Det varierande marockanska köket bjuder på många läckerheter med mycket inspiration från medelhavsländerna. I detta recept används ras el hanout som smaksättning till kycklingen. Det är en utmärkt kryddblandning typiskt för att få fram de marockanska smakerna. Servera den heta kycklingen med sötpotatiskross.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 kg sötpotatis
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 gul lök
  • 720 g kycklingfiléer
  • 1 msk ras el hanout kryddmix
  • 1 msk honung
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 150°C.
  • Steg 2

    Sötpotatiskross: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka den i en kastrull med vatten och buljongtärningen tills den är mjuk, ca 20 minuter.
  • Steg 3

    Kyckling: Skala och skiva löken. Bryn kycklingen i 1 msk olivolja i en stekpanna och krydda med ras el hanout. Lägg i löken och låt den steka med någon minut. Lägg kycklingen och löken i en ugnssäker form, ringla över honung och strö på sesamfrön. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 70°C.
  • Steg 4

    Sötpotatiskross: Häll av buljongen och låt sötpotatisen och ånga av. Krossa den och blanda med 3 msk olivolja, vinäger, salt och peppar.
  • Steg 5

    Hacka och vänd ner koriandern.
  • Steg 6

    Servera kycklingen med sötpotatiskrosset.