
Pastasallad med räkor
Av ICAs matkasse
Publicerat den 04 maj 2025
Pastasallad med räkor, perfekt till lunch, middag eller picknick. Räkor, pasta och krispig lök samsas med sojabönor och bladsallad. Krydda pastasalladen med italiensk salladskrydda blandad med olja och vinäger. Servera med en gräddfilsdressing på chilisås och dijonsenap.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta t ex trottole eller penne
- 1 rödlök
- 250 g sojabönor
- 2 msk olja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1/2 tsk italiensk salladskrydda
- 400 g frysta skalade räkor
- 1/2 förp medelhavsmix (à 125 g) eller rucola
- 1 1/2 dl gräddfil
- 2 msk chilisås eller ketchup
- 1 tsk dijonsenap
- 1/2 förp gräslök (à 20 g)
- 4 - 6 frallor eller annat bröd
Gör så här
Steg 1
Tina räkorna och sojabönorna.Steg 2
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.Steg 3
Skala och skiva löken tunt. Spola hastigt av pastan med kallt vatten och låt rinna av. Blanda pastan och sojabönor med olja, vinäger och salladskrydda.Steg 4
Varva pasta, lök, räkor och sallad i en salladsskål.Steg 5
Dressing: Smaksätt gräddfilen med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar, chilisås och senap.Steg 6
Till servering: Hacka och strö över gräslöken. Servera pastasalladen med dressingen och bröd.