Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
Ett upphöjt fat med bitar av mjuk pepparkaka med glasyr, staplade på varandra.

Pepparkakskärleksmums

Av Buffé
Publicerat den 18 augusti 2025
Gillar du vanliga kärleksmums? Då kommer du att älska pepparkakskärleksmums!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
20Portioner

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 250 g smör
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 1/2 tsk mald kryddnejlika
  • 1 1/2 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 apelsin (ca 5 msk juice eller vatten, för 20 bitar)
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 7 1/2 dl florsocker
  • 1 dl riven kokos

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme.
  • Steg 2

    Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Smält smöret. Blanda kryddorna, mjöl samt bakpulver och blanda ner i äggblandningen tillsammans med 175g smör och mjölken. Vispa försiktigt till en slät smet.
  • Steg 3

    Häll smeten i en ugnsform, klädd med bakplåtspapper, ca 25x35 cm (för 20 bitar). Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter, känn med en sticka att kakan är torr. Låt kakan svalna i formen.
  • Steg 4

    Glasyr: Smält smöret. Pressa apelsinjuicen. Blanda 75 g smör, vaniljsocker och florsocker. Tillsätt juicen (eller vattnet), under omrörning i omgångar, till lagom glasyrkonsistens. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt stelna. Skär kakan i rutor.