
Pumpasoppa med sting
Av ICA Köket
Publicerat den 03 februari 2014
Mustiga, höstiga smaker samsas i vår pumpasoppa med sting. Servera med nygräddat bröd och lite extra färskriven ingefära.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 4 dl butternutpumpa i tärningar
- 2 msk matolja
- 3 tomater
- 2 msk färskriven ingefära
- 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller flytande fond)
- 400 ml kokosmjölk
- 1/2 dl pumpakärnor
Gör så här
Steg 1
Skala och hacka lök och vitlök.Steg 2
Fräs lök och pumpa i oljan. Skär tomaterna i tärningar och tillsätt dem tillsammans med ingefära, grönsaksbuljong och kokosmjölk. Koka sakta 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk.Steg 3
Mixa soppan i en mixer.Steg 4
Häll tillbaka soppan i kastrullen, koka upp och smaksätt med salt och peppar.Steg 5
Servera soppan toppad med pumpakärnor.