Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
  • Recept
  • Raggmunk på jordärtskocka med gräddig svampragu

Raggmunk på jordärtskocka med gräddig svampragu

Raggmunk på jordärtskocka med gräddig svampragu

Av ICAs matkasse
Publicerat den 24 augusti 2025
Om du letar efter ett nytt och spännande recept så “say no more”; väntan är över! Prova dessa raggmunkar med jordärtskocka, svampragu och en syrlig tomatsallad. Mums!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 bakpotatisar (2 bakpotatisar motsvarar ca 500 g potatis)
  • 300 g jordärtskocka
  • 2 msk smör eller margarin
  • ca 200 g portabellosvamp eller ostronskivling
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 1/2 msk olja
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 350 g små tomater
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 65 g babyspenat

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 125°C och sätt in en plåt.
  • Steg 2

    Raggmunk: Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken, äggen och 1 tsk salt.
  • Steg 3

    Skala och riv potatisarna grovt på ett rivjärn. Tvätta och riv jordärtskockorna fint. Krama ur vätskan och vänd genast ner rivet (båda) i smeten, så att de inte mörknar.
  • Steg 4

    Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna. Klicka ner smeten i pannan och stek raggmunkarna i omgångar. Håll dem varma på plåten i ugnen.
  • Steg 5

    Svampragu: Riv isär svampen och hacka persiljan. Stek svampen i 1 msk olja i en stekpanna. Rör ner grädden och låt koka någon minut. Vänd ner persiljan och smaka av med salt och peppar.
  • Steg 6

    Skär tomaterna i bitar och ringla över 1/2 msk olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Vänd ner spenaten.
  • Steg 7

    Servera raggmunkarna med svampragu och tomatsallad.