Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
  • Recept
  • Rostad jordärtskocka med dragonsås och potatismos

Rostad jordärtskocka med dragonsås och potatismos

Rostad jordärtskocka med dragonsås och potatismos

Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 december 2025
Här utlovas en smakexplosion som heter duga. Medan du kokar potatis till det fluffiga moset och jordärtskockor och majrova ugnsrostas, rör du ihop en smarrig dragonsås på linser och vispgrädde. Sen är det bara att äta och njuta!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 3 dl mjölk
  • 300 g jordärtskocka
  • ca 300 g majrova
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
  • 1/2 förp salladslök (à 125 g)
  • 1 kruka dragon
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 förp färgmixade småtomater (à 350 g)

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  • Steg 2

    Mos: Koka upp vatten i en kastrull. Skala potatisen och dela den i jämnstora mindre bitar. Lägg potatisen i kastrullen och låt småkoka under lock tills den är mjuk.
  • Steg 3

    Skockor: Tvätta och skär skockorna och rovorna i bitar och blanda med oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter. Skala och klyfta löken och rosta den på plåten de sista 10 minuterna.
  • Steg 4

    Sås: Häll linserna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  • Steg 5

    Ansa och skiva salladslöken och grovhacka dragonen.
  • Steg 6

    Koka upp grädden och 1 dl mjölk blandad med majsstärkelsen och rör i salladslök, dragon och vinäger, smaka av med salt och peppar. Rör i linserna och låt dem bli varma.
  • Steg 7

    Mos: Häll av vattnet och låt potatisen ånga av utan lock. Värm 2 dl mjölk. Mosa potatisen med en potatisstöt eller vispa försiktigt sönder den med elvisp. Tillsätt den varma mjölken och smaka av med salt och peppar. Vispa moset luftigt.
  • Steg 8

    Skär tomaterna i bitar.
  • Steg 9

    Servera skockor och rovor med potatismoset, linssåsen och tomaterna.