Tryffel med havssalt
Av ICA Köket
Publicerat den 01 november 2009
Ett lyxigt recept på vad som kan vara världens godaste tryffel med havssalt! Denna klassiska konfekt passar bra till jul, att servera till kaffe, eller ge bort i present. Du gör dina chokladtryfflar av bland annat mörk choklad, mjölkchoklad, kakao, smör och grädde. Ett tips är att sist strö lite havssalt över dina tryfflar - oemotståndligt gott!Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
40Portioner
Ingredienser
- 125 g mörk choklad 70%
- 300 g mjölkchoklad 30%
- 50 g smör
- 2 1/2 dl grädde
- 1 tsk salt
- 1 dl socker
- 2 dl kakao
- flingsalt (till dekoration)
Gör så här
Steg 1
Hacka choklad och smält i vattenbad tillsammans med smör. Koka upp grädde och en tesked salt.Steg 2
Koka socker och en halv deciliter vatten till en ljusbrun karamell i en kastrull, slå över grädden och låt koka ihop ca 5 minuter.Steg 3
Låt svalna i 10 minuter och häll sedan över chokladen och vispa ihop till en fin chokladkräm.Steg 4
Fodra en form med plastfilm, slå i chokladkrämen och ställ i kyl i 2 timmar.Steg 5
Skär i kuber, vänd runt i kakaopulver och toppa med lite havssalt före servering.