Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Kanelbullevåfflor

Kanelbullevåfflor

Av Buffé
Publicerat den 13 mars 2023
Kanelbulle + våffla = sant! Traditionell frasvåffla och klassisk kanelsnäcka i all ära, men en kombination av dessa två är något extra! Servera de nygräddade kanelbullevåfflorna med grädde, lönnsirap och kanel.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
8Portioner

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4½ dl vetemjöl
  • ½ dl ljus sirap
  • 3 msk kanel (+ev extra till servering)
  • spritspåse
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk strösocker
  • vispad grädde
  • lönnsirap

Gör så här

4 steg

Kanelfyllning

  1. Steg 1

    Smält 75g smör och blanda med ½ dl vetemjöl, ½ dl ljus sirap samt 3 msk kanel. Låt svalna lite och häll i en spritspåse.

Våffelsmet

  1. Steg 1

    Smält 125 g smör och låt svalna lite. Vispa ihop mjölk, ägg, 4 dl mjöl, bakpulver, salt, socker och 2 dl kallt vatten. Rör ner smöret.
  2. Steg 2

    Hetta upp våffeljärnet. Smörj den första laggen. Häll i lite smet, spritsa en spiral med kanelfyllning och grädda. Lägg våfflorna på galler så de håller sig frasiga.
  3. Steg 3

    Servera med grädde, lönnsirap och gärna extra kanel.