Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Pasta med makrill i tomatsås

Pasta med makrill i tomatsås

Av Buffé
Publicerat den 12 februari 2024
Har du makrill på burk i skafferiet? Släng ihop denna enkla pasta med vitlök, chili, kapris och citron som blandas med makrill i tomatsås och toppas med riven parmesan!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 3 msk hackad kapris
  • 2 förp makrillfilé i tomatsås (à 125 g)
  • 400 g spaghetti
  • 1 dl finhackad persilja
  • finriven parmesan eller annan lagrad hårdost

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken i oljan några minuter i en stekpanna. Tillsätt chiliflakes, citronskal och kapris och fräs ytterligare några minuter.
  2. Steg 2

    Bryt makrillen i bitar och lägg ner tillsammans med tomatsåsen.
  3. Steg 3

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet (för 4 port). Tillsätt pastan, kokvattnet och persiljan i stekpannan och blanda. Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Till servering: Toppa med riven parmesan och servera med citronklyftor.