- Recept
- Recept under 45 minuter
Äggnudlar med räkor och ingefära
Äggnudlar med räkor och ingefära
Av ICA Köket
Publicerat den 21 januari 2020
Nudlar är toppen som vardagsmat: både enkelt, gott och ekonomiskt! Prova vårt recept på kinesisk räk chow mein där äggnudlar serveras med räkor, ingefära, morot och böngroddar. En sås med soja, ostronsås, honung, vinäger och sesamolja sätter smak.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 250 g äggnudlar
- 1 kg tinade frysta räkor med skal
- 2 morötter
- 300 g vitkål
- 3 msk ostronsås
- 2 msk japansk soja
- 2 msk flytande honung
- 2 msk vitvinsvinäger
- 0.5 msk sesamolja
- 2 msk neutral rapsolja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk riven ingefära
- 150 g färska böngroddar
- 3 msk finskuren gräslök
- 0.5 tsk malen vitpeppar
Gör så här
Steg 1
Skala räkorna. Spara lite stora bitar skal (ca 2 dl, för 4 port) att koka nudelbuljong av.Steg 2
Skala morötterna. Strimla morötter och vitkål.Steg 3
Blanda ostronsås, soja, honung, vinäger och sesamolja med de skalade räkorna.Steg 4
Koka upp vatten till nudlarna tillsammans med räkskalen. Låt koka ca 5 minuter. Sila sedan bort skalen och koka nudlarna i vätskan enligt anvisning på förpackningen.Steg 5
Stek morot och vitkål i olja på hög värme ca 3 minuter. Lägg åt sidan.Steg 6
Riv vitlöksklyftorna. Stek räkorna med såsen i en het panna ca 1 minut. Blanda med vitlök, ingefära, vitpeppar, nudlar, stekta grönsaker och böngroddar. Toppa med gräslök och servera direkt.