- Recept
- Alla samlingar
- Frukostrecept
Matiga våfflor med spenat
Matiga våfflor med spenat
Av Buffé
Publicerat den 16 mars 2020
Belgiska våfflor är lite tjockare, saftigare och gräddas i ett belgiskt våffeljärn som ger en fyrkantig form. Här har vi gjort matiga våfflor med spenat i smeten som gör att de blir läckert gröna. Servera spenatvåfflorna med pocherade ägg, rökt lax och gärna dill!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
8Portioner
Ingredienser
- 100 g smör
- 100 g färsk bladspenat
- 4 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 4 dl mjölk
- kallrökt lax
- dill
Gör så här
Steg 1
Smält smöret.Steg 2
Mixa alla ingredienser till våfflan utom smöret med en stavmixer. Rör ner smöret.Steg 3
Hetta upp ett belgiskt våffeljärn. Smörj den första laggen. Grädda våfflorna gyllene.Steg 4
Servera med Pocherade ägg och lax. Toppa gärna med dill.