Scones
Av ICA Köket
Publicerat den 19 december 2011
På söndagsbrunchen vill man ha något nybakat och delikat och det passar därför utmärkt att baka scones för detta tillfälle. Sconesen är godast om du serverar dem med söt marmelad eller ost.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
8Portioner
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 50 g smör eller margarin (gärna rumstempererat)
- 2 dl mjölk
- ost
- färskost
- marmelad (gärna jordgubbsmarmelad)
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 250°C.Steg 2
Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna (se Tips nedan) och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.Steg 3
Klicka ut 2 (med blöta händer eller med hjälp av två skedar) kakor eller 8 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.Steg 4
Till servering: Servera sconsen nygräddade med ost, färskost eller marmelad.