- Recept
- Alla samlingar
- Pastarecept
Spaghetti med linsbolognese
Spaghetti med linsbolognese
Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 februari 2017
Spaghetti med linsbolognese är en klassisk vardagsrätt i klimatsmart tappning. I denna smakrika vegobolognese är nötköttet utbytt mot proteinrika röda linser, både för hälsans och hållbarhetens skull. Tillsammans med vitlök, örter, tomat och rotfrukter blir linserna en minst lika mustig partner till spaghettin som köttfärsen.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 200 g rotselleri
- 2 msk olivolja
- ½ dl tomatpuré
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- 2 st lagerblad
- 2 förp hela skalade burktomater (à 390 g)
- 1½ dl torra röda linser
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 msk japansk soja
- 1 kruka basilika
- 6 port spaghetti (gärna fullkorn)
Gör så här
Steg 1
Skala lök, vitlök, morötter och rotselleri. Hacka lök och vitlök, riv morötterna och sellerin grovt.Steg 2
Bryn grönsakerna i olivoljan i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt tomater (krossa dem lätt), linser, buljongtärningar, soja och vatten. Koka sakta ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.Steg 3
Strimla basilikan och rör ner innan servering.Steg 4
Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.Steg 5
Servera spaghettin med linsbolognese och sallad.