Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Krämig svampsoppa

Krämig svampsoppa

Av Buffé
Publicerat den 16 december 2019
Som förrätt eller enklare varmrätt är krämig svampsoppa en riktig höjdare! Skogschampinjoner, lök, grädde och vitt vin sätter smak på den goda soppan. Genom att mixa den med mjölk får den ett lyxigt skum.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
8Portioner

Ingredienser

  • 5 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 500 g kastanje- eller skogschampinjoner
  • 4 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 3 msk konc grönsaksfond
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl kall mjölk
  • krutonger
  • gräslök

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och skiva lök och vitlök. Ansa och skiva svampen.
  2. Steg 2

    Fräs lök, vitlök och svamp i smöret i en kastrull ca 5 minuter tills löken mjuknar. Tillsätt vinet och koka tills ca 1 dl återstår.
  3. Steg 3

    Tillsätt fond och 1 l vatten och koka ca 5 minuter. Blanda ner grädden och låt koka ytterligare 5 minuter. Mixa soppan slät och sila ev genom en finmaskig sil. Smaka av med salt.
  4. Steg 4

    Tillsätt mjölken och mixa så att soppan får ett fint skum vid servering. Toppa med krutonger och gräslök.