Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Böngryta med persiljesmetana

Böngryta med persiljesmetana

Av ICAs matkasse
Publicerat den 28 oktober 2024
En värmande gryta är sällan fel, och här är den dessutom fullproppad med godsaker! Eller vad sägs om paprika, borlottibönor, svarta bönor och rödlök. Samt lite sambal oelek för att få in lite hetta till rätten. Till detta äter du även en len persiljesmetana och nykokt potatis.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 2 gula paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1/2 msk spiskummin
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater med vitlök (à 390 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 förp kokta borlottibönor (à 380 g)
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
  • 2 dl smetana

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka potatisen.
  2. Steg 2

    Böngryta: Skala och skär löken i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  3. Steg 3

    Fräs löken i olivoljan i en stekpanna ca 5 minuter utan att den tar färg.
  4. Steg 4

    Tillsätt paprika, paprikapulver, spiskummin och tomatpuré, låt fräsa ytterligare ett par minuter.
  5. Steg 5

    Tillsätt tomatkross, vatten, smulad buljongtärning och sambal oelek. Låt koka utan lock på medelvärme ca 10 minuter. Rör om då och då.
  6. Steg 6

    Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  7. Steg 7

    Tillsätt bönorna i grytan. Låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt med mer sambal oelek.
  8. Steg 8

    Persiljesmetana: Hacka persiljan och rör ned den i smetanan, smaka av med salt och peppar.
  9. Steg 9

    Servera grytan med potatis och smetana.