- Recept
Sydfransk macka med vitlöksgrillad karré
Sydfransk macka med vitlöksgrillad karré
Av ICA Köket
Publicerat den 01 juni 2020
Matig macka med grillad karré och en fransk röra på tomat och rödlök. Grilla köttet helt, och koka samtidigt ihop röran av tomater, lök, zucchini, oliver, olja och vitlök i en kastrull. Servera den grillade karrén med röran på grillade skivor lantbröd.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 skivor surdegsbröd eller lantbröd
- 2 mozzarella (à 125 g)
- 2 rödlökar
- 6 plommontomater
- 300 g zucchini
- 5 msk olivolja
- 4 vitlöksklyftor
- 1 dl kalamataoliver
- 800 g långskuren karré
- ½ kruka rosmarin
Gör så här
7 stegTomat- och lökröra
Steg 1
Skala lökarna, skär dem och tomaterna i klyftor. Dela zucchinen på längden och skrapa bort kärnhuset. Skär den i tärningar.Steg 2
Plocka och hacka rosmarinen fint. Lägg allt i en kastrull och häll över olivoljan. Pressa i vitlöken och blanda ner oliverna.Steg 3
Ställ kastrullen på grillen och låt det småkoka ca 20 minuter Rör om då och då.
Karré
Steg 1
Pressa vitlöken i oljan och rör om. Salta och peppra karrén.Steg 2
Grilla karrén runt om tills innertemperaturen är 80°C. Pensla den med vitlöksoljan. Låt den sedan vila ca 10 minuter.
Montering
Steg 1
Grilla bröden. Riv mozzarellan i bitar. Skiva karrén.Steg 2
Toppa bröden med röran, mozzarellan och den skivade karrén.