
Krämig fiskgryta med broccoli
Av ICAs matkasse
Publicerat den 30 november 2025
Här kommer en krämig och smakrik fiskgryta. Grytan får god smak och krämighet av crème fraiche. Smaken kommer från saffran och mustig tomat. Serverad med potatis och broccoli blir grytan mättande och god.
Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 250 g broccoli
- 1 förp passerade tomater (à 500 g)
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1/2 g saffran
- 1 fiskbuljongtärning
- ca 750 g torskfilé
Gör så här
Steg 1
Tina fisken om fryst används.Steg 2
Koka potatisen.Steg 3
Ansa och skär broccolin i buketter. Skala och skär stammen i skivor. Koka i saltat vatten ca 4 minuter.Steg 4
Koka upp passerade tomater, crème fraiche, saffran och smulad buljongtärning i en kastrull.Steg 5
Skär fisken i bitar och lägg i kastrullen. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.Steg 6
Servera fiskgrytan med potatis och broccoli.