
Sötpotatis och korv på plåt med koriandermajonnäs
Av Buffé
Publicerat den 20 februari 2023
Plåtmat är både gott, billigt och inte minst enkelt! Låt korv, sötpotatis, paprika och rödlök ta plats på en plåt i ugnen, toppa med spenat och servera med koriandermajonnäs och vips är middagen klar.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 kg sötpotatis
- 600 g chorizo eller annan korv
- 1 röd paprika
- 2 rödlökar
- 2 - 3 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 65 g färsk bladspenat
- 1 msk finrivet limeskal & 2 msk färskpressad limejuice
- 1 kruka koriander
- 1 ägg
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 2 dl neutral rapsolja
Gör så här
5 stegSötpotatis & korv
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skiva korven. Dela och kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Skala och klyfta rödlöken. Skala och krossa vitlöksklyftorna.Steg 3
Blanda allt på en bakpappersklädd plåt med olja och ½ tsk salt. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter, rör om efter halva tiden.
Koriandermajonnäs
Steg 1
Hacka koriandern grovt. Lägg i en hög, smal bunke tillsammans med ägget, vinägern, senapen och ½ tsk salt. Mixa slätt. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning.Steg 2
Ta ut plåten. Toppa sötpotatisen och korven med spenat, limeskal och -juice och blanda runt. Servera med koriandermajonnäsen.