Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Västkustsill

Västkustsill

Av Buffé
Publicerat den 11 november 2019
Föredrar du krämig sill? Gör egen västkustsill, även kallad skaldjurssill, där sillfiléerna läggs in med räkor i en krämig sås av crème fraiche och majonnäs som får smak av citron, dill och gräslök. Toppa med vacker rom vid servering. Ett sillrecept som passar fint till både jul, påsk och midsommar.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl finskuren gräslök
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 150 g skalade räkor (150 g skalade motsvarar ca 500 g med skal)
  • 50 g röd stenbitsrom

Gör så här

  1. Steg 1

    Rör ihop majonnäs, crème fraiche, dill, gräslök och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  2. Steg 2

    Häll av sillen och skär den i bitar.
  3. Steg 3

    Vänd ner sillen tillsammans med räkorna.
  4. Steg 4

    Låt stå minst 1 dygn i kylen innan servering.
  5. Steg 5

    Toppa med rom och extra dill vid servering.