
Senapssill
Av Buffé
Publicerat den 16 juli 2001
En krämig och enkel senapssill gjord på senap, farin, vinäger, olja, dill och purjolök. Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
8Portioner
Ingredienser
- 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 430 g)
- 1 dl senap (svensk sötad)
- 1 1/2 dl brun farin
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 dl olja
- 1 dl hackad dill
- 1 dl hackad purjolök
- 1 dl skånsksenap
Gör så här
Steg 1
Skär sillfiléerna i mindre bitar, låt dem rinna av.Steg 2
Blanda senapen, farinsockret och vinägern i en bunke. Vispa droppvis ner oljan. Rör i dillen och purjolöken. Smaka av med salt och peppar.Steg 3
Vänd ner sillfiléerna i såsen.