Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Avhuggna fingrar

Avhuggna fingrar

Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 oktober 2019
Ett grundrecept på smördeg kan man göra mycket med, som till exempel avhuggna fingrar! Det går utmärkt att förbereda degen ett par dagar innan och sen baka ut. Enkelt, gott och ett perfekt tilltugg till halloweenfesten.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
20Portioner

Ingredienser

  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 100 g smör
  • 20 st mandelspån
  • 1/2 dl jordgubbssylt

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och citronskal i en matberedare eller i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Steg 3

    Forma degen till 20 st fingrar (för 20 st) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Gör veck på fingrarna med hjälp av baksidan av en kniv. Tryck fast ett mandelspån som nagel.
  4. Steg 4

    Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Låt svalna.
  5. Steg 5

    Servera gärna med lite jordgubbssylt som blod.