Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Kassler Hawaii

Kassler Hawaii

Av ICAs matkasse
Publicerat den 19 juni 2023
På 70-talet var ananasringar på burk en riktig storsäljare, kanske tack vare denna rätt? Både curry och ananas är perfekta smakkompisar till den salta kasslern. Göm allt det goda under ett lager vispad grädde med chilisås och njut av en nostalgimiddag.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 2 röda paprikor
  • 1 burk ananasskivor (à 220 g)
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • ca 500 g kassler eller kalkonkassler
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 4 port ris
  • 1 kruksallad

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Dela, skölj och skär purjolöken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Steg 3

    Häll av ananasen.
  4. Steg 4

    Fräs purjolöken och en av paprikorna i oljan, salta och peppra och krydda med curry. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  5. Steg 5

    Skär kasslern i skivor. Varva kassler och ananas på grönsakerna.
  6. Steg 6

    Sås: Vispa grädden och blanda den med chilisås.
  7. Steg 7

    Bred såsen över kasslern och ananasen och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Steg 8

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  9. Steg 9

    Sallad: Skiva den andra paprikan i ringar och plocka salladen.
  10. Steg 10

    Servera kasslern med ris och sallad.