Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Lätt rödsprängda cupcakesögon

Lätt rödsprängda cupcakesögon

Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 oktober 2019
Muffins som man knappt vågar titta på – men hemskt gärna vill äta upp! Den vita frostingen pryds av en blåbärspupill, och den rödsprängda effekten får du genom att droppa lite röd karamellfärg på frostingen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
24Portioner

Ingredienser

  • 2 dl frysta hallon
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 175 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 24 muffinsformar
  • 125 g naturell färskost
  • 6 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • röd hushållsfärg
  • 24 st blåbär

Gör så här

12 steg

Cupcakes

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Tina hallonen.
  3. Steg 3

    Vispa ägg, socker och vaniljsocker (1 tsk) pösigt.
  4. Steg 4

    Smält smöret (100 g) i en kastrull och häll i mjölken. Rör ner det i äggsmeten.
  5. Steg 5

    Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
  6. Steg 6

    Vänd ner hallonen.
  7. Steg 7

    Häll smeten i formarna.
  8. Steg 8

    Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  9. Steg 9

    Låt kallna på galler.

Frosting

  1. Steg 1

    Vispa ihop ingredienserna utom hushållsfärgen. Lägg frostingen i en spritspåse.
  2. Steg 2

    Spritsa eller bred frostingen på alla cupcakes.

Dekoration

  1. Steg 1

    Gör en pytteliten grop i mitten av frostingen och häll i en droppe hushållsfärg. Dra ut färgen med en tandpetare mot kanterna som en sol. Sätt ett blåbär i mitten.