Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Semmelkladdkaka i långpanna

Semmelkladdkaka i långpanna

Av ICA Köket
Publicerat den 24 februari 2020
Om kladdkakaka är din favoritkaka, då kommer du här hitta en ny favorit. Kladdkaka med smak av semla är så god att du inte vill sluta äta. De klassiska semmelsmakerna i kladdkakan får du av mandelmjöl och kardemumma. Toppingen med vispgrädde och rostad mandel och lite sött florsocker gör semmelkladdkakan komplett.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
30Portioner

Ingredienser

  • 375 g smör
  • 3 tsk hela kardemummakärnor
  • 7 dl mandelmjöl (7 dl motsvarar ca 300 g)
  • 7½ dl strösocker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 9 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Smält smöret och låt det svalna. Mortla kardemumman.
  3. Steg 3

    Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
  4. Steg 4

    Rör ner äggen. Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
  5. Steg 5

    Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord och mjölad långpanna, ca 40 x 30 cm.
  6. Steg 6

    Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna. Ställ gärna i kylen en stund så blir den fastare.
  7. Steg 7

    Till garnering: Vispa grädden och fyll i en spritspåse med stjärntyll och spritsa på kakan. Pudra med florsocker.