Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Av Buffé
Publicerat den 18 juni 2018
Den här dessertdrömmen gjord på picklade jordgubbar, mascarponekräm, rosmarin och vanilj är ett måste till sommarens alla festtillfällen. Desserten toppas med rostade kokosflarn och ringlad jordgubbssirap.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner
12 timFörberedelsetid

Ingredienser

  • ca 800 g färska jordgubbar
  • 1 rosmarinkvist
  • ½ vaniljstång
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g mascarpone
  • 1 krm vaniljpulver
  • ½ dl rostade kokosflarn

Gör så här

8 steg

Picklade jordgubbar

  1. Steg 1

    Ansa och skölj ca 5 dl jordgubbar. Dela i mindre bitar och lägg dem i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock tillsammans med rosmarin och vanilj.
  2. Steg 2

    Koka upp 1 dl äppelcidervinäger, 1 dl vatten och 1 dl socker.
  3. Steg 3

    Häll den varma lagen i burken. Låt svalna och ställ i kylen minst 12 timmar. Jordgubbarna håller upp till tre veckor i kylen.

Jordgubbssirap

  1. Steg 1

    Koka upp lagen från de picklade jordgubbarna tillsammans med ½ dl socker.
  2. Steg 2

    Låt koka på svag värme till en tjock sirapskonsistens, ca 5 minuter. Låt svalna lite.

Mascarponekräm

  1. Steg 1

    Vispa grädde, mascarpone, 2 msk socker och vaniljpulver fluffigt.

Till servering

  1. Steg 1

    Ansa och kvarta ca 2 dl jordgubbar.
  2. Steg 2

    Fördela krämen på tallrikar och toppa med inlagda och färska jordgubbar, kokosflakes och rosmarin. Avsluta med att ringla över jordgubbssirapen.