Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
skagenröra på toastbröd med löjrom, dill och citrinklyfta

Toast skagen

Av ICA Köket
Publicerat den 06 december 2021
Klassisk, magiskt god och snabblagad toast Skagen som serveras på smörstekt toast. Skagenröran gör du enkelt med räkor, majonnäs och dill. Servera med en klick löjrom och citronklyftor.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 1 förp räkor i lake (à 280 g)
  • 1 kruka dill
  • 1½ dl majonnäs
  • 1 citron
  • 3 skivor formfranska
  • 2 msk smör
  • 80 g löjrom (80 g motsvarar ca 3 msk)

Gör så här

  1. Steg 1

    Låt räkorna rinna av i en sil.
  2. Steg 2

    Hacka dillen (spar några vippor till serveringen). Blanda dillen med majonnäsen.
  3. Steg 3

    Smaka av med citronsaft från halva citronen (för 4 port) samt salt och peppar. Skär resten av citronen i klyftor till serveringen.
  4. Steg 4

    Pressa ur ytterligare lag ur räkorna och blanda dem med majonnäsen.
  5. Steg 5

    Dela brödskivorna på snedden och stek bröden gyllenbruna i smöret i en stekpanna.
  6. Steg 6

    Servera skagenröran på bröden med löjrommen, citronklyftor och toppa med lite extra dill och nymalen svartpeppar.