
Libapizza med turkisk paprika
Av Buffé
Publicerat den 18 juli 2022
Lättlagad libapizza som du toppar med turkisk paprika, allra helst dolma, gul lök och vitlök.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
1Portioner
Ingredienser
- 1 turkisk paprika (gärna dolma)
- 1/2 gul lök
- 1/2 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1/2 dl smetana
- 1 msk tomatpesto
- 1 libabröd
- 1 dl vitost i tärningar
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva lök och vitlök.Steg 3
Stek grönsakerna mjuka i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.Steg 4
Blanda smetana och tomatpesto.Steg 5
Lägg libabrödet på en plåt med bakplåtspapper. Bred tomatsmetanan på libabrödet.Steg 6
Fördela paprika och vitost på tomatsmetanan. Sätt in plåten mitt i ugnen i ca 10 minuter.