Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Ost och skinkpaj

Ost och skinkpaj

Av ICA Köket
Publicerat den 10 september 2007
Dessa söta små kantarellpajer är perfekta till kräftskivan eller buffén. Med färdiggjord pajdeg är de enkla att svänga ihop. Fyll med smakrik svamp och syrlig fetaost.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid
10Portioner

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 120 g rökt eller kokt skinka
  • 150 g riven ost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Steg 1

    Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt 3 msk vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Steg 2

    Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Steg 3

    Sätt ugnen på 225°C.
  4. Steg 4

    Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
  5. Steg 5

    Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Steg 6

    Sänk värmen till 200°C.
  7. Steg 7

    Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen stannat.