
Tacogratäng med grönsaker
Av ICAs matkasse
Publicerat den 05 januari 2025
Förutom att det är oerhört smarrigt, är det bästa med gratäng att den sköter sig själv i ugnen. Det enda du behöver göra är att steka de mesta av ingredienserna i tacokryddan och hälla upp i en ugnsform. Sen blandar du crème fraiche och riven ost som du breder över. Efter 15 minuter i ugnen är det klart! Servera med ris, gurka och nachochips!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1/2 gul lök
- 500 g blomkålsris
- 2 msk olja
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk japansk soja
- 1 förp majskorn (à 340 g)
- 1 påse taco kryddmix (à 28 g)
- 2 dl crème fraiche
- 1 1/2 dl riven ost
- 4 port ris eller annat gryn
- 1/2 gurka
- 100 g nachochips
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skala och hacka löken.Steg 3
Stek lök och blomkålsris i oljan i en stekpanna. Rör ner tomatpuré och soja efter några minuter. Smaka av med peppar.Steg 4
Häll av majsen och rör ner den i stekpannan tillsammans med kryddmixen och 1 dl vatten. Blanda väl, låt det bli varmt och häll upp allt i en ugnsform, storlek ca 32x40 cm (för 4 port).Steg 5
Blanda crème fraiche och riven ost och bred över gratängen. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.Steg 6
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 7
Skär gurkan i bitar.Steg 8
Servera tacogratängen med nachochips, ris, gurka och gärna lite extra ost.