Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 300,00 kr
Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs

Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs

Av Buffé
Publicerat den 17 augusti 2020
Laga pankopanerad torsk till middag idag. Servera den krispigt panerade fisken tillsammans med rostad broccoli och spetskål samt krämig koriandermajonnäs med jalapeño. Vardagsmat när den är som bäst!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 2 krukor koriander
  • 5 skivor inlagda jalapeños + 1 msk spad
  • 500 g broccoli
  • 300 g spetskål
  • 2 msk neutral olja
  • 500 g torskfilé
  • 2 uppvispade ägg
  • 3 dl panko
  • 1 dl rostad lök

Gör så här

5 steg

Koriandermajonnäs

  1. Steg 1

    Mixa hälften av majonnäsen med 1½ kruka koriander (även stjälkarna), jalapeños och spadet till en grön kräm. Vänd ner resten av majonnäsen och smaka av med 1 krm socker och 1 krm salt.

Rostade grönsaker

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Skär broccolin och spetskålen i bitar. Blanda med olja och salt och lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 minuter tills grönsakerna har fått fin färg.

Panerad fisk

  1. Steg 1

    Skär torsken i 8 bitar. Krydda fisken med salt och vänd i uppvispat ägg och därefter i panko. Stek fisken frasig i rikligt med olja i en stor stekpanna.
  2. Steg 2

    Toppa grönsakerna med fisken, rostad lök och resten av koriandern. Servera med koriandermajonnäsen.