Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 300,00 kr
Sillkrans med smörstekt kavring och färskpotatis

Sillkrans med smörstekt kavring och färskpotatis

Av ICA Köket
Publicerat den 13 juni 2022
Vacker och god sillkrans som kommer väcka beundran på bordet och som dessutom smakar toppen. Smörstekt kavring blandas med kokt potatis, ägg och god sill. Toppa kransen med krispiga rädisor och caviar samt dillkvistar och sillkransen är klar att servera.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 skivor kavring
  • 50 g smör
  • 2 kokta ägg
  • 500 g kokt kall färskpotatis
  • 5 rädisor
  • 1 kruka gräslök
  • 440 g sill gärna västkustmajo eller skärgårdssill
  • 1 förp röd caviar stenbitsrom (à 75 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Skär kavringen i små tärningar. Stek tärningarna i smöret på medelvärme i en stekpanna 3-5 minuter tills de är krispiga. Lägg upp på hushållspapper och låt dem svalna.
  2. Steg 2

    Skala och skär äggen i halvor eller klyftor, dela potatisen. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor. Hacka gräslöken.
  3. Steg 3

    Fördela ägg, potatis och sill i en ring på ett fat. Toppa med kavring, gräslök, rädisor och rom.
  4. Steg 4

    Till servering: Avsluta med dillvippor och lite svartpeppar. Dekorera ev med ätbara blommor.