Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Grillad svamp med dillpesto i korvbröd

Grillad svamp med dillpesto i korvbröd

Av Buffé
Publicerat den 17 februari 2025
Grillad svamp med dillpesto i korvbröd är ett perfekt alternativ till den grillade korven. Denna smarriga vegovariant får sällskap av dillpesto som förvandlar grillningen till något extra.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid

Ingredienser

  • 4 stora korvbröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krukor färsk dill
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 citron
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 750 g färska champinjoner
  • 4 msk smör
  • 1 msk plockad färsk timjan (ca 1/4 kruka, för 4 port)

Gör så här

  1. Steg 1

    Dillpesto: Förbered gärna peston dagen innan. Skala vitlöken. Lägg den tillsammans med dill, rapsolja, citronsaft och jordnötter i en kannmixer. Mixa blandningen. Riv osten fint på ett rivjärn och rör ner den. Smaka av med salt och peppar.
  2. Steg 2

    Svamp: Skala och skiva vitlöken tunt. Ansa och dela svampen i bitar, stek i omgångar i hälften av smöret i en stekpanna på medelvärme tills svampen får en brynt yta. Lägg i resten av smöret tillsammans med all svamp, timjan och vitlök. Stek ytterligare någon minut och krydda med salt och peppar.
  3. Steg 3

    För korvbröd: Skär ett snitt längs toppen av korvbröden, öppna bröden och lägg på grillen i några sekunder för att få dem lite grillade.
  4. Steg 4

    Till servering: Bred ut peston i brödet (spara ev lite att toppa med) och fyll brödet med svampen och strö gärna över lite Rostad topping av nötter och lök och servera direkt.