- Recept
- Alla samlingar
- Recept till grillen
Grillad svamp med dillpesto i korvbröd

Grillad svamp med dillpesto i korvbröd
Av Buffé
Publicerat den 17 februari 2025
Grillad svamp med dillpesto i korvbröd är ett perfekt alternativ till den grillade korven. Denna smarriga vegovariant får sällskap av dillpesto som förvandlar grillningen till något extra.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
Ingredienser
- 4 stora korvbröd
- 2 vitlöksklyftor
- 2 krukor färsk dill
- 1 1/2 dl rapsolja
- 1/2 citron
- 1 dl salta jordnötter
- 1 dl riven Västerbottensost
- 750 g färska champinjoner
- 4 msk smör
- 1 msk plockad färsk timjan (ca 1/4 kruka, för 4 port)
Gör så här
Steg 1
Dillpesto: Förbered gärna peston dagen innan. Skala vitlöken. Lägg den tillsammans med dill, rapsolja, citronsaft och jordnötter i en kannmixer. Mixa blandningen. Riv osten fint på ett rivjärn och rör ner den. Smaka av med salt och peppar.Steg 2
Svamp: Skala och skiva vitlöken tunt. Ansa och dela svampen i bitar, stek i omgångar i hälften av smöret i en stekpanna på medelvärme tills svampen får en brynt yta. Lägg i resten av smöret tillsammans med all svamp, timjan och vitlök. Stek ytterligare någon minut och krydda med salt och peppar.Steg 3
För korvbröd: Skär ett snitt längs toppen av korvbröden, öppna bröden och lägg på grillen i några sekunder för att få dem lite grillade.Steg 4
Till servering: Bred ut peston i brödet (spara ev lite att toppa med) och fyll brödet med svampen och strö gärna över lite Rostad topping av nötter och lök och servera direkt.