
Vegobouillabaisse med dillmajonnäs
Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 september 2025
I kvällens bouillabaisse är det grönsakerna som står i fokus! Fänkål, morötter, paprika och röd peppar steks upp i olja och vitlök innan de får sällskap av bland annat saffran. En mild och rund vitlöksmajonnäs ihop med surdegsbaguette, och du har middagen redo!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 bake off surdegsbaguette (à 250 g)
- 900 g potatis
- 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
- 1 fänkål (à ca 300 g)
- 1 rödlök
- 1 morot
- 1 röd paprika
- 1 röd peppar (chili)
- 1 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 g saffran
- 500 g passerade tomater
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 20 g färsk dill (hälften till grytan och hälften till majonnäsen)
- 2 dl majonnäs
Gör så här
Steg 1
Sätt på ugnen och tillaga baguetten enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala och koka potatisen.Steg 3
Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 4
Ansa och skiva fänkålen tunt. Skala och skär lök och morot i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i breda strimlor. Skär chilin i tunna skivor.Steg 5
Fräs grönsakerna i oljan i en gryta och pressa i 1 vitlöksklyfta.Steg 6
Rör i saffran, passerade tomater, smulad buljongtärning och 2 dl vatten. Låt sjuda 5 minuter, rör sedan i bönorna och låt de bli varma. Smaka av med salt och peppar.Steg 7
Hacka dillen och rör ner hälften i grytan.Steg 8
Blanda resten av dillen med majonnäs och pressa i 1 vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.Steg 9
Servera grytan med majonnäs och baguette.