- Recept
- Vegorecept
BBQ-tofu med coleslaw och majs

BBQ-tofu med coleslaw och majs
Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 oktober 2024
BBQ och coleslaw är en otrolig kombo. Till BBQ-tofun serveras rostad potatis och majskolvar samt salladslök. Jätteenkelt och jättegott!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 2 förkokta majskolvar
- 1 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl majonnäs
- 1 msk senap (gärna dijonsenap)
- 275 g råkostsallad
- 60 g salladslök
- 400 g tofu
- 60 ml allround glaze
- 65 g mâchesallad
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skär potatisen i klyftor och majsen i bitar. Blanda potatisen och majsen med 1 msk olja och pressad vitlök på en plåt, krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.Steg 3
Blanda majonnäsen med senapen och råkostsalladen. Smaka av med salt och peppar.Steg 4
Ansa och skiva salladslöken fint.Steg 5
Skär tofun i bitar. Stek bitarna i 2 tsk olja i en stekpanna.Steg 6
Sänk värmen och rör i glazen. Strö över salladslöken och servera med potatis, coleslaw och sallad.