- Recept
- Fiskrecept
Fries med kimchi och lax

Fries med kimchi och lax
Av Buffé
Publicerat den 15 augusti 2016
Chilistark koreansk kimchi gör under för pommes frites, precis som majonnäs. Här slår vi två goda flugor i en smäll. Lägg pommes frites på en bädd av kimchi, ringla över en syrlig limemajonnäs och bjud med stekt lax. Enkelt, snabbt och jättemumsigt!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 600g fryst pommes frites
- 1 dl majonnäs
- ½ msk färskpressad limejuice
- 4 portionsbitar laxfilé (á ca 140 g)
- ½ tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 dl kimchi
- 1 tsk vita sesamfrön
- 1 tsk svarta sesamfrön
- 1 dl hackad koriander
Gör så här
Steg 1
Värm pommes fritsen i ugnen enligt anvisning på förpackningen.Steg 2
Blanda majonnäs med limejuice.Steg 3
Stek laxen i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.Steg 4
Fördela pommes frites på 4 tallrikar. Toppa med med kimchi och majonnäsen. Lägg på laxen.Steg 5
Strö över svarta och vita sesamfrön och hackad koriander.