- Recept
- Pannkaks- och våffelrecept
Fyllda pannkakor

Fyllda pannkakor
Av ICA Köket
Publicerat den 19 augusti 2024
Fyllda pannkakor som ostgratineras är ju otroligt gott. Här hittar du två varianter på fyllningar till pannkakorna, skinka och champinjoner eller räkor och dill.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 3 dl mjölk (3%)
- 25 g smör
- 3 msk vetemjöl
- 2 dl riven ost (cheddar och mozzarella)
- 1 gul lök
- 250 g färska champinjoner
- 1 förp rökt lantskinka (á 120 g)
- 1 förp gräslök (á 20 g)
- 1 förp handskalade räkor i lake (á 280 g)
- ½ citron (finrivet skal och saft)
- 3 msk dill
- 1 förp färdiga pannkakor (á 480 g, 8 st)
- ½ dl riven Folke ost
Gör så här
10 stegOstsås
Steg 1
Värm mjölken. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop.Steg 2
Vispa ner den varma mjölken. Koka upp under vispning och låt koka någon minut. Krydda med salt och peppar.Steg 3
Vispa ner den rivna mozzarellaosten.
Skink- och champinjonfyllning
Steg 1
Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Stek lök och champinjoner i smör i en stekpanna tills de får fin färg. Smaksätt med salt och peppar. Strimla skinkan. Skär gräslöken fint.Steg 2
Rör ner champinjoner, skinka och gräslök i ostsåsen.
Räk- och dillfyllning
Steg 1
Häll av räkorna en sil. Krama ur vätskan. Tvätta och riv det yttersta av skalet på citronen. Finhacka dillen.Steg 2
Blanda räkor, dill och citronskal i ostsåsen. Smaksätt med några droppar citronsaft.Steg 3
Sätt ugnen på 225°C.Steg 4
Lägg ut pannkakorna och fördela en av fyllningarna på pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnsform. Strö över osten.Steg 5
Sätt in formen i mitten av ugnen 12-14 minuter, eller tills osten fått fin färg.