- Recept
- Pastarecept
Halloumipasta med ärtor och soltorkad tomatcrème

Halloumipasta med ärtor och soltorkad tomatcrème
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 mars 2025
En pastarätt i rött, vitt och grönt som vi tror kommer att falla många i smaken. Stek halloumin på rätt hög värme tills den får fin färg. Såsen gjord på tomatcrème blandas med pastan tillsammans med halloumi, ärtor och tomater. Toppas med mâchesallad. Servera direkt. Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna spirali)
- 250 g frysta gröna ärtor
- 250 g körsbärstomater
- 400 g halloumi eller grillost
- 2 tsk olja
- 1 krm chiliflakes
- 1 1/2 dl mjölk
- 140 g soltorkad tomatcrème
- 65 g mâchesallad
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka ärtorna tillsammans med pastan när det återstår 4 minuter av koktiden.Steg 2
Dela tomaterna i halvor.Steg 3
Skär halloumin i tärningar och stek dem i oljan i en stekpanna. Krydda med chiliflakes och lyft upp på en tallrik.Steg 4
Blanda mjölk och tomatcrème i stekpannan och koka upp. Smaka av med salt och peppar.Steg 5
Blanda pasta och ärtor med såsen och toppa med halloumi, tomater och sallad. Krydda gärna med lite extra peppar.