- Recept
- Vegorecept
Masala med kikärter och spenat

Masala med kikärter och spenat
Av Buffé
Publicerat den 18 september 2017
Det är många olika kryddor i grytan, men det är det värt – de ger fantastisk smak. Särskilt när de får fräsa i rikligt med olja. Servera denna ljuvliga kikärtsgryta med ris och naanbröd.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 rödlökar
- 4 vitlöksklyftor
- 2 krm kardemummakärnor
- 2 kanelstänger
- 10 svartpepparkorn
- 2 kryddnejlikor
- 2 lagerblad
- 1-2 tsk chiliflakes
- 1 dl rapsolja
- 2 msk riven ingefära
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk salt
- 2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
- 2-3 msk färskpressad citronjuice
- 2 förp färsk bladspenat (à 65 g)
- basmatiris
- naanbröd
Gör så här
Steg 1
Skala och hacka lök och vitlök.Steg 2
Fräs kardemumma, kanel, pepparkorn, kryddnejlikor, lagerblad och chiliflakes i rapsoljan ca 3 minuter i en stor stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare 2 minuter under omrörning.Steg 3
Tillsätt tomatpuré, gurkmeja, garam masala och salt. Låt fräsa ytterligare ett par minuter. Häll i 5 dl vatten, koka upp och låt koka på svag värme ca 10 minuter. Rör om då och då.Steg 4
Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt kikärtorna och låt koka 10–15 minuter till. Rör då och då, tillsätt ev mer vatten.Steg 5
Mosa försiktigt några få kikärter, så att de reder grytan lite. Smaka av med citronjuice och ev mer salt. Ta pannan från värmen och vänd ner spenaten.Steg 6
Tillbehör: Servera med ris och ev naanbröd.