- Recept
- Vegorecept
Morotsrårakor med kikärtsröra och ost

Morotsrårakor med kikärtsröra och ost
Av ICAs matkasse
Publicerat den 12 januari 2025
Vackra morotsrårakor med en doft av persilja steks tills de blir gyllene och krispiga. Servera med en matig quinoasallad smaksatt med lena små babyspenatblad och smulad salladsost. Lägg upp en sked nötig kikärtsröra smaksatt med spiskummin och sesamfrön och ät er mätta. Denna rätt är en explosion av färger, smaker och dofter.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port quinoa
- 1 + 2 msk olivolja
- 150 g salladsost eller fetaost
- 65 g babyspenat
- 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 + 3 msk sesamfrö
- ½ tsk spiskummin
- 500 g morötter
- ½ kruka persilja
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 msk olja
Gör så här
Steg 1
Quinoasallad: Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner 1 msk olivolja och blanda med smulad salladsost och spenat. Krydda med peppar och eventuellt salt.Steg 2
Kikärtsröra: Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala vitlöken. Mixa kikärtorna med vitlöken i en matberedare. Blanda ner 2 msk olivolja, 1 msk sesamfrö och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.Steg 3
Morotsrårakor: Skala och riv morötterna grovt. Hacka persiljan. Blanda morötter, persilja och ägg i en bunke. Rör ner mjöl och 3 msk sesamfrö. Krydda med salt och peppar.Steg 4
Klicka ut smeten och stek dem gyllenbruna i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida strax innan servering.Steg 5
Servera morotsplättarna med kikärtsröra och quinoasallad.