- Recept
- Pastarecept
Pasta pesto med halloumi

Pasta pesto med halloumi
Av ICAs matkasse
Publicerat den 12 januari 2025
En smarrig vegopasta full av smaker inspirerade av länderna kring Medelhavet. Med crème fraiche i pastasåsen blir den härligt krämig. Gurka och grillost ger tuggmotstånd. Strö över färsk rucola och persilja innan servering, för en fräsch och pepprig smak.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna radiatori)
- 250 g små tomater
- 400 g halloumi eller grillost
- 2 tsk olivolja
- 1/2 kruka persilja
- 1/2 gurka
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
- 3 msk soltorkad tomat crème eller paprikapesto
- 65 g rucola
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skär tomaterna i bitar.Steg 3
Bryt eller skär halloumin i bitar och stek den i olivoljan i en stekpanna.Steg 4
Hacka persiljan och skär gurkan i tärningar.Steg 5
Blanda pastan med crème fraiche, mjölk, crème soltorkad tomat eller pesto, halloumi och tomater. Toppa med persilja, gurka och ruccola och servera.