- Recept
- Plockmatsrecept
Pinsa med burrata, pistage och citron

Pinsa med burrata, pistage och citron
Av ICA Köket
Publicerat den 15 maj 2023
Pinsa är ett italienskt bröd som smakar som en blandning mellan focaccia och pizza. Rätten är perfekt att laga och servera som en smårätt eller på en buffé. Här toppar vi pinsan med både mozzarella och krämig burrata samt lite krispiga nötter och söt crema di balsamico.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 förp mozzarella (à 125 g)
- 1 förp pinsa bröd (à 230 g)
- ½ dl pistagenötter
- 1 förp burrata (à 275 g)
- ½ citron
- ½ kruka basilika
- 2 msk olivolja
- 1 msk crema di balsamico
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 250°C.Steg 2
Häll av vätskan från mozzarellan. Skär den i tunna skivor och lägg bitarna på hushållspapper.Steg 3
Lägg pinsabrödet på en plåt med bakplåtspapper. Fördela mozzarellaosten på brödet. Sätt in plåten mitt i ugnen 5-7 minuter, eller tills osten smält ordentligt och brödet fått fin färg.Steg 4
Hacka pistagenötterna grovt.Steg 5
Fördela burratan på pinsabrödet, strö på pistagenötterna. Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet över pinsan. Toppa med basilikablad och krydda med salt och svartpeppar. Ringla över olivolja och balsamicosirap.