- Recept
- Pastarecept
Rökt laxpasta med spenat och tomat

Rökt laxpasta med spenat och tomat
Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 februari 2025
Krämigt, gott och enkelt! Koka upp grädde, mjölk och majsstärkelse, och vänd sedan ner både spenat och lax. Denna härligt salta sås serveras till kokt pasta, helst penne för bästa såsupptag! Hacka lite gräslök och blanda med tomaterna, och du har kvällens måltid klar.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna penne)
- 350 g kallrökt lax
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl mjölk
- 2 tsk majsstärkelse
- 65 g babyspenat
- 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft, för 4 port)
- 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
- ev finhackad gräslök
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skär laxen i breda strimlor.Steg 3
Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp och låt sjuda någon minut. Vänd ner spenat och lax. Låt sjuda 2 minuter. Smaka av med lite pressad citronsaft samt salt och peppar.Steg 4
Skär tomaterna i bitar.Steg 5
Blanda såsen med pastan och servera med tomaterna, toppa ev med finhackad gräslök.